کارگاه تخصصی آموزشی "آشنایی با هوش مصنوعی" روز دوشنبه سی ام مرداد ماه توسط دکتر علیرضا معتمدی در محل دفتر خانه نشریات دانشگاه در مدیریت فرهنگی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، کارگاه تخصصی آموزشی آشنایی با هوش مصنوعی برگزار گردید
کارگاه تخصصی آموزشی "آشنایی با هوش مصنوعی" روز دوشنبه سی ام مرداد ماه توسط علیرضا معتمدی در محل دفتر خانه نشریات دانشگاه در مدیریت فرهنگی برگزار شد.
در این کارگاه که با حضور جمعی از کارکنان معاونت فرهنگی دانشجویی برگزار گردید، دکتر معتمدی ضمن آشنایی با مبانی ساختار و تعریف جامع از هوش مصنوعی افزودند: هوش مصنوعی، شبیهسازی فرآیندهای ذهنی و هوش انسانی توسط ماشینها و کامپیوترها جهت تداوم این فرآیند و نتایج حاصل از آن، بدون نیاز به انسان است.
دکتر معتمدی در ادامه به بهره گیری از فرصت های رو به رشد هوش مصنوعی در موضوعات مختلف اشاره کردند و افزودند: در حال حاضر با بهره گیری از ابزار هوش مصنوعی امکان پیش بینی و تحلیل موضوعات مختلفی از قبیل هواشناسی، مباحث اقتصادی، طول درمان، ایده های هنری، تکمیل پروژه های عمرانی و معماری، فرایند های ساختاری و ... فراهم گردیده است.
ایشان در ادامه فرصت ها و موفقیت های بدست آمده از طریق هوش مصنوعی افزودند: با نگاهی گذرا به وضعیت خطوط تولید در حوزه صنعتی شاهد آن هستیم ربات های هوشمند در دریافت دستور، اجرای دقیق و کنترل نهایی آن، بازوی کاری مطلوبی در حوزه صنعت بشمار می روند از طرفی بکارگیری خودروهای هوشمند بدون راننده تحول جدیدی با استفاده از بهره گیری هوش مصنوعی می باشد.
دکتر معتمدی در خصوص چالش های جدی و مشکلات فراروی هوش مصنوعی افزودند: نبود داده های مناسب نسبت به اشرافیت زبان های برنامه نویسی هوش مصنوعی، رعایت اخلاق حرفه ای در تهیه و پردازش اطلاعات، ورود به بخش های امنیتی و جعل اسناد از جمله مهمترین چالش های جدی هوش مصنوعی می باشند.
این فعال هوش مصنوعی در ادامه بیان مباحث خود ضمن معرفی زبان برنامه نویسی پایتون و جاوا به عنوان رایج ترین زبان در ارائه داده های هوش مصنوعی افزودند: متاسفانه به علت اینکه سواد دنیای هوش مصنوعی بر پایه زبان های برنامه نویسی نو و اختصاصی است لذا علم این موضوع ضمن منحصر بودن به تدریج و با وسواس رسانه ای در حال انتشار بوده و می بایست نخبگان جامعه در رده های مختلف نسبت به مطالعه و آمادگی های لازم در این خصوص اهتمام جدی داشته باشند. در غیر اینصورت فرصت های بوجود آمده از طریق هوش مصنوعی تبدیل به آسیب خواهد بود که به موازات زمان شاید قابل جبران نباشد.
دکتر معتمدی در قسمت پایانی سخنان خود در این کارگاه تخصصی آموزشی ضمن ارائه مطالبی در خصوص بررسی امنیت شغلی بواسطه هوش مصنوعی افزودند: با بوجود آمدن هوش مصنوعی و پیش بینی های ساختاری آن برخی از شغل ها و صنف های اجتماعی چنانچه خود را با علم این جریان سازگاری ندهند با گسترش این علم رو به زوال خواهند رفت مانند رشته شغلی وکالت و حسابداری.
گفتنی است دکتر علیرضا معتمدی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و از فعالان هوش مصنوعی می باشند.