اردوی دندانپزشکی، پزشکی و فرهنگی به مناسبت برگزاری یادواره شهدای بهداشت و درمان، به اهالی محروم محله حیدر آباد تبریز در ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۲ برگزارشد. این اردو به همت کانون اردوهای جهادی شهید دکتر سید مرتضی قاضی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با همکاری گروه جهادی فطرت تبریز و بسیج ناحیه غدیر، با حضور ۳۵ نفر از دانشجویان، دندانپزشکان و دستیاران دندانپزشک، برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اردوی دندانپزشکی، پزشکی و فرهنگی به مناسبت برگزاری یادواره شهدای بهداشت و درمان، به اهالی محروم محله حیدر آباد تبریز در ۲۱ مهر ماه ۱۴۰۲ برگزارشد.
این اردو به همت کانون اردوهای جهادی شهید دکتر سید مرتضی قاضی دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با همکاری گروه جهادی فطرت تبریز و بسیج ناحیه غدیر، با حضور ۵۵ نفر از دانشجویان، دندانپزشکان و دستیاران دندانپزشک و کادر اجرایی صورت گرفت.
براساس این گزارش، در این اردوی یکروزه با بهره گیری از چهار دستگاه مینی یونیت سیار و چهار عدد تخت دندانپزشکی، خدمات زیر به عزیزان مراجعه کننده ارائه گردید:
کشیدن دندان: ۳۶۵ مورد
ترمیم دندان: ۷۲ مورد
عصب کشی: ۵ مورد
ویزیت پزشک عمومی: ۹۰ نفر
ارتوپدی: ۴۰ نفر
برآورد ریالی خدمات ارائه شده در حدود ۳۲۳ میلیون تومان تخمین زده شد.
در مدت زمان برگزاری اردو، تیم فرهنگی اردو متشکل از ۶نفر از دانشجویان پزشکی، داروسازی و پرستاری و کارکنان دانشگاه، برای ۱۸۷نفر از مراجعین کودک و نوجوان، کلاس نقاشی، قصه گویی، بازی های گروهی و فردی، شکرگزاری، مشاوره تحصیلی، مسابقه (هوشی، درسی، اطلاعات عمومی، قرآنی و احکامی وضو و نماز) تشکیل و جوایزی اهدا گردید.
محوریت این بخشها با موضوع عفاف و حجاب و مصادیق امربه معروف، با توجه به سن و سطح کودکان و نوجوانان بود، مصادیقی چون؛ رعایت بهداشت فردی و بهداشت دندان، دوستیابی ، کمک به دیگران، انجام کار گروهی، دوستی و تعامل با دیگران، شیرینی رعایت حجاب، شکرگزاری با زبان کودکانه، آشنایی با نماز و قرآن و شهدا از طریق قصه خوانی و جوایز با طرح شهید سلیمانی و نماز و قرآن و حجاب، خواندن نماز و قرائت قرآن.
برای انتقال مفاهیم فوق به کودکان و نوجوانان، در قالب بازی و اهدا جوایز با طرحهای مذهبی و زیبا و جذاب مثل دفتر نقاشی و جامدادی با طرح باغ بهشت و نماز و قرآن و سردار شهید قاسم سلیمانی و آینه هایی با طرح حجاب و کتابهای قصه با کیفیت و رنگ آمیزی جذاب که شامل داستانهایی در زمینه امربه معروف و اخلاقی و اعتقادی با زبان شیرین کودکان و نوجوان انبود.
در طول برگزاری اردو، دکترمهدی پروین زاده مدیر فرهنگی دانشگاه و دبیر ستاد اردوهای جهادی، از اردو بازدید کرده، ضمن تقدیر از تلاش های جهادگران، از نزدیک با خدمات و مشکلات آنان آشنا شدند.
مجید سرچمی در سال ۱۳۳۸در شهر میانه به دنیا آمد. پدرش معاون فرمانداری قزوین بود و مادرش زنی مؤمنه و تربیت یافتۀ خانوادهای سرشناس و فاضل بود. شرکت در تظاهرات، تکثیر و پخش اعلامیه و مدیریت جوانان محل در مبارزه با رژیم شاه، از فعالیتهای او در اوج انقلاب بود. او عاشق و دلباخته امام بود. سال ۵۷ از رشته شیمی دانشگاه پارس قبول و مشغول تحصیل شد. اما شروع غائله کردستان پنجرههای جهاد و شهادت را به رویش گشود. او در کنار شهید مصطفی چمران و شهید محمود کاوه با ضد انقلاب جنگید. پس از آرامش نسبی در کردستان، به جهاد فرهنگی و تربیت نوجوانان روی آورد. تدریس شیمی، معارف اسلامی و معاونت پرورشی دبیرستان شهید اختری در کارنامه او ثبت شده است. در عملیات بدر شرکت کرد و به شدت مجروح گردید. پرستاریش در دوران طولانیِ نقاهت، بر عهده همسر صبورش بود. او در بیمارستان، تصمیم گرفت در کنکور پزشکی آماده شود چون ارزش و اهمیت کادر پزشکی را از نزدیک دید.
در کنکور قبول شد و مهر۶۴ وارد دانشکدۀ پزشکی دانشگاه تبریز شد. تقوا، اخلاص و نورانیت شهید در آن سالها، هنوز یاد او را در اذهان همکلاسیهایش زنده نگه داشته است.
مجید سرچمی، در عملیات والفجر هشت، در نبردی سخت با اصابت ترکش خمپاره به سرش در نهم اسفند ۶۴، اهل آسمان شد و برای همیشه در قطعه ۵۳ بهشت زهرا، در کنار دانش آموزانش آرام گرفت.
گفتنی است، علاقه مندان جهت آشنایی با بیوگرافی شهید مجید سرچمی، دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، به لینک https://www.mefda.ir/news/۱۰۶۸۶۲
مراجعه نمایند.