روز نخست این اردو ویژه دانشجویان پسر و روز دوم نیز به دانشجویان دختر نو ورود اختصاص یافته بود. حضور و سخنرانی مسئولان دانشگاه، برپایی غرفه های نهادهای دانشجویی و نیز تعدادی از ادارات دانشگاه، برگزاری مسابقات جذاب فرهنگی و ورزشی و... از بخش های مختلف این اردو بود و لحظاتی ماندگار را برای دانشجویان نو ورود ایجاد کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، اردوی فرهنگی، تفریحی، آموزشی و توجیهی ویژه دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی تبریز در روز های دوم وسوم آبان ماه جاری، با حضور مسئولان دانشگاه در اردوگاه الغدیر برگزار شد.
بر اساس این گزارش، اردوی روز سه شنبه، دوم آبان ماه جاری، ویژه دانشجویان پسر و اردوی روز چهارشنبه ویژه دانشجویان دختر بود و دانشجویان از ساعت ۸ صبح از محل خوابگاه های دانشجویی و درب دندانپزشکی با سرویس های در نظر گرفته شده، راهی اردوگاه الغدیر شدند.
پس از ورود دانشجویان به اردوگاه الغدیر، مسئولین دانشگاه با اهدای شاخه گل از آنها استقبال کردند. سپس دانشجویان برای شرکت در ویژه برنامه های درنظر گرفته شده، وارد سالن اجتماعات اردوگاه شدند.
در ابتدای برنامه، آیاتی از قرآن کریم توسط قاری قرآن دکتر حمید راستی، دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز قرائت شد و سرود ملی توسط گروه رزم نوازی سپاه عاشورا نواخته شد.
گفتنی است اجرای صحنه این برنامه را دکتر حمید راستی برعهده داشت.
در ادامه ی این برنامه دکتر بهمن نقی پور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در سخنان خود ضمن تشکر و قدردانی از زحمات عوامل اجرایی این برنامه در معاونت فرهنگی دانشجویی؛ با تبریک به حاضران برای عبور از سد کنکور و حضور در دانشگاه، اظهار کرد: به بافتخار بزرگی نائل شده اید و این موفقیت بزرگ مرهون کوشش ها و تلاش های پدران بزرگوار، مادران فداکار، معلمان و مربیان شما است.
دکتر بهمن نقی پور، حضور در دانشگاه را از نعمت های الهی دانست و ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی تبریز جزء دانشگاه های برتر کشور می باشد، در دو سال اخیر شاهد یک پیشرفت و ارتقاء چشمگیری در سطح وزارت درمان و آموزش پزشکی می باشیم که در همین راستا در آخرین رتبه بندی تایمز، رتبه بندی در سطح بین المللی، توانسته است مقام اول را به خود اختصاص دهد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، دانشگاه علوم پزشکی تبریز را از دانشگاه های سرآمد کشور معرفی کرد و افزود: دانشگاه در عرصه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی، قرآنی و... با همت و تلاش دانشجویان، اساتید و کارکنان خوش درخشیده و مقام های نخست را به خود اختصاص داده است. دانشجویان از همان روز اول می توانند با شرکت در فعالیت های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی در ارتقاء دانشگاه سهیم باشند.مطمئن هستم با تلاش و کوشش شبانه روزی و فعالیت در راه خدا، بر موفقیت های دانشگاه خواهید افزود و پرچم افتخار را با سربلندی به نسل های آینده تحویل خواهید داد.
رئیس دانشگاه ضمن بزرگداشت مقام شامخ شهدای مدافع سلامت و با اشاره به فداکاری های کادر درمان در مواقع بلایای طبیعی و کرونا اظهار کرد: شهدای مدافع سلامت نفس دادند تا به ما نفس بدهند، آنها اخلاق و انسانیت را مدنظر قرار داده بودند. امروز وظیفه ما دانشگاهیان این است که که آنها را در زندگی خود الگو قراردهیم.
دکتر بهمن نقی پور در نهایت با تاکید بر لزوم رعایت مسائل اخلاقی در تمام حوزه های درمان، آموزش، فرهنگی و پژوهش به سخنان خود پایان داد.
سخنران بعدی این برنامه، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه بود. دکتر علی عابد الهی ضمن خوشامدگویی به دانشجویان جدید الورود، هدف این معاونت را ایجاد نشاط، انگیزه و امید برای دانشجویان معرفی کرد و به شعار این معاونت که هنا می باشد اشاره نمود، واژه هنا از اول کلمات هویت، نشاط و امید آفرینی برگرفته شده است.
دکتر علی عابد الهی در سخنان خود به معرفی بخش های مختلف این معاونت پرداخت و اظهار کرد: این معاونت از یک سو ارائه خدمات صنفی، رفاهی و تامین نیاز های معیشتی دانشجویان و از سوی دیگر تمهید ساز و کارهای لازم برای ارائه خدمات فرهنگی، فوق برنامه، تربیت بدنی و مشاوره را در سر لوحه امور خود قرارداد داده است.
وی، هدف نهایی و آرمان غایی معاونت فرهنگی و دانشجویی را تربیت دانشجویانی سالم از نظر جسمی، روانی، فرهنگی و اجتماعی دانست که توان به کارگیری علوم و تخصص های دانشگاهی خود در عرصه جامعه و ایفای نقش در نظام سلامت را داشته باشند.
دکتر علی عابد الهی در پایان سخنان خود به مخاطرات فضای مجازی اشاره نمود و گفت: فضای مجازی را حریم شخصی خود حساب نکنید.
در ادامه برنامه مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری ضمن عرض خیرمقدم به دانشجویان جدیدالورود، یاد امام و شهدای مظلوم غزه را گرامی داشت.
حجت الاسلام دکتر یوسف خیری در ادامه به ماهیت پاسخگو بودن دانشجو نسبت به مسائل جامعه از لحاظ فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: دانشجو باید تمام مراحل زندگی خود را با درنظرگرفتن شیوه های عقلانی جلو برده و همه بعدی عمل کند چنان که در این مسیر در کنار علم، تقوا و اخلاق مداری را نیز رعایت کند.
وی در ادامه سخنان خود به معرفی فعالیت های مختلف دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی تبریز پرداخت.
در نهایت حجت الاسلام دکتر یوسف خیری به معرفی کتاب دانشنامه سلامت معنوی به نویسندگی دکتر فریدون عزیزی و همکاران پرداخت.
در ادامه برنامه، معاون پژوهشی دانشگاه به توضیح بخش های مختلف این معاونت پرداخت و از دانشجویان خواست تا از پژوهش غافل نشوند.
دکتر پرویز شهابی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری با گزاره «نزدیک قله ایم؛ خستگی ممنوع» افزود: در آینده عمده یادگیری پژوهش خواهد بود و بنابراین اگر کسی میخواهد در آینده نیز در زمینه آموزش حرفی برای گفتن داشته باشد، باید به پژوهش اهمیت ویژهای بدهد و برای رسیدن به قله موفقیت بسیار تلاش کند.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به هدف ایجاد پارک فناوری سلامت افزود: ایجاد پارک فناوری سلامت در دانشگاه علوم پزشکی تبریز ضرورت توسعه علمی و پژوهشی منطقه است که فعالیت آن می تواند منجر به پیشرفت های علمی و پژوهشی استان و منطقه شود. با راه اندازی این مرکز علاوه بر کار آموزشی و پژوهشی وارد مرحله تولید نیز شده ایم.
معاون آموزشی دانشگاه ضمن خوشامدگویی به دانشجویان جدید الورود، به کیفیت مسائل آموزشی و قوانین موجود تاکید نمود سپس در ادامه به دستاورد ها و موفقیت های این معاونت در سطح وزارت و کشور در خصوص جشنواره ها، المپیاد ها و... پرداخت.
دکتر فرید اعلایی با بیان اینکه دانشگاه نسل ۴ دانشگاهی پیشرو و پاسخگو است افزود: ما در مقابل درد های مردم پاسخگو هستیم. سپس در ادامه سخنان خود به تعریف برنامه ریزی برای زیست بهتر پرداخت و گفت: برنامه ریزی برای زیست بهتر شامل درس، ورزش و تفریح در کنار هم می باشد.
پس از پایان سخنرانیها، دانشجویان به محل برپایی غرفهها رفتند و از غرفهها بازدید کردند. غرفه ها شامل نهادهای دانشجویی (کانون های دانشجویی، انجمن های علمی دانشجویی، تشکل های دانشجویی، هیئات مذهبی و...) و نیز اداره قرآن و عترت(ع) دانشگاه، مدیریت تربیت بدنی دانشگاه، مدیریت مفدا، دبیرخانه دائمی جشنواره سیمرغ در دانشگاه، نشریات دانشجویی، ستاد اقامه نماز، مرکز مشاوره و سلامت دانشجویی و... بود که با استقبال دانشجویان مواجه شد. در این غرفه ها علاوه بر معرفی مجموعه های ذکر شده، هدایایی نیز به دانشجویان اهدا شد.
دکتر بهمن نقی پور، رئیس دانشگاه، حجت الاسلام دکتر یوسف خیری، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر علی عابد الهی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، دکتر مهدی پروین زاده، مدیر امور فرهنگی دانشگاه، و تعدادی دیگر از مسئولان دانشگاه در این بازدیدها در کنار دانشجویان حضور داشتند و لحظاتی صمیمی میان دانشجویان ورودی جدید، مسئولان غرفه ها و مسئولان دانشگاه شکل گرفته بود.
بعد از بازدید دانشجویان و مسئولان از غرفه ها، نماز جماعت ظهر و عصر اقامه شد و پس از صرف نهار برنامه ها از سر گرفته شد. در ادامه برنامه دکتر بهزاد شالچی، رئیس مرکز مشاوره و سلامت روان، به بیان نکات سلامت روان در زندگی دانشجویی پرداخت.
همچنین در این مراسم کارگاه آشنایی با شگرد های رسانه ای در علوم شناختی برای دانشجویان جدیدالورود برگزار شد. دکتر علیرضا داوودی، دکترای رسانه و علوم شناختی، مدرسی آن را برعهده داشت. بحث ذهن و حوزه شناختی موضوع این کارگاه بود.
از بخش های جذاب این برنامه پخش کلیپ، اجرای مجسمه های متحرک توسط گروه آلترقالان، دف نوازی توسط گروه سما و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی بود و به برندگان جوایزی اهدا شد.
پس از پایان برنامه، دانشجویان از اردوگاه الغدیر با سرویس های در نظر گرفته شده به سمت خوابگاه و دانشگاه بازگشتند.