کارگاه انطباق، عفاف و حجاب با موضوع، اخلاق حرفه ای و بیمار مداری، با محوریت سنجه های ارزیابی انطباق، عفاف و حجاب بیمارستان ها به تعداد دو دوره در مرکز آموزشی درمانی طالقانی تبریز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، کارگاه انطباق، عفاف و حجاب با موضوع، اخلاق حرفه ای و بیمار مداری، با محوریت سنجه های ارزیابی انطباق، عفاف و حجاب بیمارستان ها به تعداد دو دوره به همت دبیرخانه کمیته انطباق، عفاف و حجاب دانشگاه علوم پزشکی تبریز و با همکاری مرکز تحقیقات فلسفه و تاریخ پزشکی دانشگاه صورت گرفت.
براساس این گزارش، این کارگاه ها، روزهای بیست و نهم و سی ام مهرماه ۱۴۰۲ در سالن کنفرانس مرکزآموزشی درمانی طالقانی تبریز برگزار گردید. در این کارگاه 105 نفر از کارکنان رشته شغلی پرستار، ماما، اتاق عمل، هوشبری، کمک بهیار و پاراکلینیکی آزمایشگاه و تصویر برداری شرکت داشتند.
گفتنی است هدف از برگزاری این کارگاه، ارتقای توانمندی شاغلین در حرفه مربوطه در خصوص آموزش و رعایت اصول اخلاق و رفتار حرفه ای می باشد. دکتر رسول اسمعلی و دکترسعید خامنه از اساتید مرکز تحقیقاتی فلسفه و اخلاق پزشکی، آسیه قاسمپور،کارشناس ایمنی بیمار و مسئول بهبود کیفیت مرکز، مدرسی این کارگاه را برعهده داشتند.
از جمله مباحث مطروح در این جلسه اشاره به موارد زیر می باشد:
تعریف حرفه، تفاوت حرفه و شغل ، مشخصات یک حرفه، حرفه مندی، مسئولیت های حرفه ای ارائه شده در منشور پروفشنالیسم،عملکردپزشکی مطلوب، استانداردهای رفتار حرفه ای پرستاران و پزشکان، اهداف اختصاصی آموزش رفتار حرفه ای، راهنماهای ملی اخلاق و رفتار حرفه ای، راهنمای عمومی اخلاق حرفه ای اعضای سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران، اخلاق حرفه ای و آیین نامه اجرایی قانون انطباق، قانون انطباق امور اداری و فنی مؤسسات پزشکی مطابق با موازین شرع مقدس، بررسی چک لیست طرح انطباق دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نحوه تامین تسهیلات معنوی لازم برای بیمار و خانواده اواز طرف بیمارستان، نحوه اطمینان بیمارستان از رعایت حریم شخصی بیماران، میزان رعایت پوشش حرفه ای کارکنان اعم از پزشکان، پرستاران/ سایر حرف وابسته / کارکنان غیر بالینی و فراگیران طبق قوانین انطباق،میزان آگاهی از آیین اخلاق پرستاری در جمهوری اسلامی ایران، میزان اطلاع از کتابچه های راهنمای اخلاقی (پرستار و جامعه، پرستار و تعهد حرفهای، پرستار و ارائه خدمات بالینی، پرستار و همکاران تیم درمانی، پرستار، آموزش و پژوهش) و میزان آشنایی با منشور اخلاق حرفه ای برای سازمانهای مراقبت سلامت و حقوق بیمار در ایران.