تاریخ : پنجشنبه 18 آبان 1402
کد 1216

مصاحبه/ معاون فرهنگی دانشجویی بمناسبت هفته قرآن و عترت

دکتر علی عابد الهی در گفت و گو با خبرنگار مفدا تبریز، اظهار نمود:یکی از رموز جاودانگی قرآن تاثیرات مختلف آن در قلب، روح و روان آدمی است. طبیعی است که یکی از راههای تهذیب نفس و مبارزه با مفاسد ومعضلات اخلاقی، انس و الفت بیشتربا قرآن است و ما بوضوح آثار این انس را در بین دانشجویان می بینیم. دانشجویانی که از سطح معلومات متوسطی برخوردار بوده اند، پس از انس با قرآن از جمله بهترینهای دانشگاه قرار گرفته اند که این تقویت حافظه و تکامل فکری را مرهون این کلام جاودان الهی می دانند.

 

دکتر عابد الهی تبریز

 

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر علی عابد الهی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ضمن گرامیداشت هفته قرآن، عترت و نماز، درگفت و گو با خبرنگار مفدا تبریز گفت:

"بسم الله الرحمن الرحیم"
خداوند سبحان را شاکریم که سه نعمت باارزش درقالب سه منشور نورانی قرآن، عترت و نماز را به ما ارزانی داشت.

۱- آقای دکترعابد الهی لطفا در مورد زمان هفته قرآن و عترت و هم چنین اقدامات اداره قرآن و عترت دانشگاه علوم پزشکی تبریز توضیحاتی بفرمایید:

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی روزهای ۱۸ تا ۲۴ آبان ماه، مصادف با سالروز رحلت مفسر بزرگ قرآن علامه طباطبایی (ره)، را به عنوان هفته قرآن دانشگاه‌ها نام‌گذاری کرده است و هر سال دانشگاه‌های علوم پزشکی تبریز با برگزاری برنامه‌های متنوع قرآنی نسبت به توسعه هرچه بیشتر فعالیت‌های قرآنی در این دانشگاه‌ها اقدام می‌نمایند.

۲- آقای دکتر تاثیر قرآن بر دانشجویان را چگونه می بینید؟

قرآن برای هدایت و دعوت مردم به یگانه پرستی و آموزش ارزشهای تازه و روشهای جدید تفکر و زندگی به مردم و ارشاد رفتارهای بهنجار و نیز راهنمایی به راههای درست تربیت و پرورش نفس به نحوی که منجر به کمال انسان شود نازل شده است.

یکی از رموز جاودانگی قرآن تاثیرات مختلف آن در قلب و روح و روان آدمی است. طبیعی است که یکی از راههای تهذیب نفس و مبارزه با مفاسد و معضلات اخلاقی، انس و الفت بیشتربا قرآن است و ما بوضوح آثار این انس را در دانشجویان می بینیم. دانشجویانی که از سطح معلومات متوسطی برخوردار بوده اند و پس از انس با قرآن قرآن از جمله بهترینهای دانشگاه قرار گرفته اند، این تقویت حافظه و تکامل فکری را مرهون این کلام جاودان الهی می دانند.

۳- آقای دکتر در آخر اگر توصیه ای برای مخاطبان در رابطه با قرآن وعترت دارید بفرمایید؟

اینجانب همه مردم به ویژه دانشگاهیان را به انس و معرفت به قرآن وعترت «علیهم السلام » سفارش می کنم; چراکه امام راحلمان «رحمه الله » نیز در وصیتنامه ارزشمند خود، به قرآن به عنوان بزرگترین نسخه نجات دهنده بشری ونیز به قرآن صاعد (ادعیه حیات بخش) توصیه می فرمایند.

در نهایت ضمن گرامیداشت هفته قرآن، عترت و نماز، این ایام مبارک را به محضرکلیه دانشگاهیان تبریک عرض نموده و از خادمین این حوزه کمال تقدیر و تشکر راداشته و امیدوارم که با بهره گیری از رهنمودهای راه گشای مقام معظم رهبری و بکارگیری روش های گوناگون، با عصاره همت، حسن تدبیر و امید به آینده در جهت نهادینه نمودن معارف قرآن، عترت و نماز در جامعه اسلامی مان بیش از پیش باشیم.

پیوسته از خداوند خواهان آنیم که به ما توفیق حفظ، قرائت و عمل به قرآن و بلکه مهمتر از همه محافظت ازقرآن را عنایت فرماید. کلامم را بادعای امام سجاد«علیه السلام » به پایان می برم:


اللَّهُمَّ احْلُلْ مَا عَقَدَ، وَ افْتُقْ مَا رَتَقَ، وَ افْسَخْ مَا دَبَّرَ، وَ ثَبِّطْهُ إِذَا عَزَمَ، وَ انْقُضْ مَا أَبْرَمَ.

خدایا! آن چه شیطان گره زند باز کن، و آن چه ببندد بگشا و آن چه بیاندیشد برهم زن، و چون تصمیم گیرد باز دار، و آن چه استوار نماید، بشکن.