تاریخ : چهارشنبه 11 بهمن 1402
کد 1425

نشست مشاور معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی با رابطین فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد

حجت الاسلام والمسلمین سید محمد هاشمی، مشاور معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، در سفر یک روزه به دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پای صحبت معاونین، مسئولین و رابطین فرهنگی شاغل در واحدهای درمانی تابعه دانشگاه نشست. گفتنی است در این نشست دکتر بهمن نقی پور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر علی عابدالهی، معاون فرهنگی و دانشجویی، دکترمهدی پروین زاده، مدیر امور فرهنگی دانشگاه، نیز حضور داشتند.

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد هاشمی، مشاور معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، طی سفر کاری یک روزه ی خود به دانشگاه در جمع صمیمی معاونین، مسئولین و رابطین فرهنگی شاغل در واحدهای درمانی تابعه ی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، با هدف ایجاد تعامل، هم افزایی و هم فکری در جهت غنای فرهنگی محیط های بهداشتی و درمانی حضور یافت و به دغدغه ها و چالش های فرهنگی آنها پاسخ داد.

براساس این گزارش، جلسه شورای معاونان و رابطین فرهنگی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تبریز چهارشنبه یازدهم بهمن ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۸ تا ۱۱ با حضور حجت الاسلام هاشمی، مشاوره معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، دکتر بهمن نقی پور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دکتر علی عابدالهی، معاون فرهنگی و دانشجویی، دکترمهدی پروین زاده، مدیر امور فرهنگی دانشگاه، معاونین و رابطین فرهنگی مراکز درمانی در سالن کنفرانس معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برگزار شد.

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد هاشمی، مشاور معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، پس از استماع گزیده ای از عملکرد معاونین و مسئولین فرهنگی مراکز درمانی و تقدیر از عملکرد ارزنده ی آنها در باب مباحث فرهنگی محل خدمت شان اذعان کرد: همه ما موظفیم با ایجاد بستر و محیط مناسب در سطح مراکز مختلف برای انجام امور فرهنگی، دایره ی فعالیت و مخاطبین خود را گسترش دهیم و فعالیت هایمان را صرفا به برگزاری مراسمات ملی و مذهبی محدود و معطوف نکنیم؛ بلکه با دسته بندی و شناخت سلایق و علایق تمام مخاطبین و طیف های فکری، با نیازسنجی از همه آنها به فعالیت های فرهنگی و معنوی خود در جهت اقناع و رضایتمندی تمام اقشار خدمت رسان و خدمت گیرنده در نظام سلامت، خصوصا بیماران و همراهان آنها با بیشترین تأثیرات روحی و تربیتی اهتمام ویژه داشته باشیم.

وی در ادامه به موارد، انسجام موضوعات فرهنگی، افزایش هم افزایی بین بخشی دانشگاه و بیمارستان ها، اصل جدیت و قانون مداری در خصوص رعایت پوشش حرفه ای و مسایل مرتبط با طرح انطباق، استمرار در اجرای مرتب یک موضوع فرهنگی در نظر گرفته شده، اقتضا شناسی فعالیت از لحاظ سلایق هر واحد، برگزاری برنامه آموزشی، هم اندیشی و  استفاده از اساتید مطرح کشوری در مراکزدر خصوص توانمند سازی همکاران واحدها اشاره نمود.

دکتر بهمن نقی پور، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز،ضمن عرض خیرمقدم و تبریک فرارسیدن دهه مبارک فجر و پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، با اشاره به توجه خاص و مبسوط وزیر و معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در اجرای اقدامات فرهنگی و تزریق یک نگرش فرهنگی جدید بر مجموعه ی فرهنگی وزارت بهداشت در دولت سیزدهم تصریح کرد: از آنجایی که وزیر و معاون محترم با نگاه جدی و دغدغه مند، مسائل مرتبط با حوزه ی فرهنگ بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی را دنبال می کنند، بدون تردید، مشکلات مربوط به معاونین، مسئولین و رابطین فرهنگی را نیز به جد دنبال و پیگیری خواهند کرد و برنامه ریزی های فرهنگی لازم در این زمینه توسط وزارت متبوع انجام خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریزدر ادامه چنین اظهار نمود: در ابتدا این موضوع باید نسبت به توانمند سازی و آموزش کارکنان مراکز درمانی و واحدهای تابعه توجه و اهتمام ویژه داشته باشیم.براین اساس لازم است در خصوص  ایجاد زیر ساختهای مرتبط در دو حوزه نرم افزاری و سخت افزار اقدام لازم را داشته باشیم.

وی در ادامه منظور از ایجاد زیر ساخت نرم افزاری را برنامه ریزی اقدامات فرهنگی برای گروه هدف و زیر ساخت سخت افزاری را فراهم نمودن شرایط و محیط  فیزیکی در جهت برگزاری این برنامه ها دانست. در همین راستا در خصوص بهره مندی از ظرفیت همکاران روانشناس با رویکردموضوع باور تاثیر مثبت در مسایل فرهنگی مربوط به مددجویان مراکز درمانی تاکید نمود.

دکتر بهمن نقی پور با اشاره به موضوع اخلاق پزشکی و حرفه ای گفت: الویت اول دانشگاه در این موضوع آموزش مجموعه دانشجویان می باشد که این مورد با برنامه ریزی مناسب  طبق جدول زمان بندی و استفاده از تجربیات اساتید مطرح کشوری و حوزه علمیه و پیشرفت برنامه ها به صورت موردی در حد صدرصد موثر واقع خواهد شد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان سخنانش با اشاره به بیانات راهبردی رهبر معظم انقلاب در رابطه با موضوع استقامت و پشتکار بیان نمود: اگر فعالیتی همراه با پشتکار و استقامت نباشد، آن اقدام موثر نخواهدشد. لذا رعایت این مهم در تغییر مثبت فرهنگی جز اولویت می باشد.

در ادامه نشست، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه ضمن ابراز امیدواری از نتایج و دستاوردهای مثبت فرهنگی این جلسه با حضور  مشاور معاون فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و تشکر ویژه نسبت به توجه و حمایت های خاص وزارت متبوع در خصوص مسایل فرهنگی گفت: خوشبختانه، رعایت مسایل و موارد فرهنگی در مراکز درمانی به یک نقطه روشن و امیدوار کننده ای رسیده است.

در ادامه دکتر علی عابدالهی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزود: چارت سازمانی معاونین فرهنگی بیمارستان در حال پیگیری است و انشالله این مسئله به زودی حل خواهد شد.

وی با تاکید بر اینکه یکی از نکات مهم و قابل تأمل در انجام کار فرهنگیِ مفید و ماندگار، مبحث محیط کارِ ارتقاء دهنده ی نظام سلامت با هدف ایجاد محیط کار انگیزه بخش همراه با نشاط و معنویت افزایی در جهت رضایتمندی کارکنان است، در ادامه به برگزاری برنامه های ویژه دهه فجر در مراکز درمانی اشاره کرد و افزود: با توجه به مصوبات ستاد ایام مبارک دهه فجر مقرر گردید، در کلیه مراکز درمانی و آموزشی دانشگاه مراسمی با حضور کارکنان و اعضای خانواده برگزار گردد.

در نهایت معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه، در خصوص بودجه فعالیت های فرهنگی چنین اظهار نمود: برای مسئله بودجه مالی جلساتی برگزار شده و با توجه به اقداماتی که امسال اتفاق افتاده برای بودجه سال آینده اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد چرا که قرار است ۵ درصد از درآمد اختصاصی دانشگاه ها صرف امور فرهنگی گردد و سعی خواهد شد بودجه ی فرهنگی که به بیمارستان ها اختصاص داده شده صرفا برای انجام کارهای فرهنگی هزینه شود.

 گفتنی است اعضای حاضر در این جلسه نیز به بحث و تبادل نظر درخصوص مشکلات و دغدغه های خود از جمله نبود چارت سازمانی برای معاونین فرهنگی، کمبود امکانات و بودجه برای انجام فعالیت های فرهنگی، پوشش حرفه ای در سطح بیمارستان ها و موارد دیگر پرداختند که در نهایت تمامی موارد مورد بررسی قرار گرفت.