تاریخ : شنبه 6 مرداد 1403
کد 1609

مروری بر آثار نامزدهای برگزیده در رشته فیلم مستند جشنواره بین‌المللی سیمرغ

نامزدهای برگزیده در رشته مستند، در مصاحبه‌ای، درباره آثار ارسالی خود به جشنواره به گفتگو پرداختند.





به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، هادی پایدار، نامزد برگزیده رشته مستند در بخش دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی وزارت بهداشت در گفتگو با روابط عمومی دوازدهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ، درباره موضوع اثر خود گفت: «تن‌های مستقل» درباره مفهوم زن مستقل و درک صحیح از آن در جامعه است. با اقشار مختلفی از زنان در این مستند مصاحبه کردیم و با تعاریف مختلفی از زن مستقل در روند مستند روبرو شدیم. این مفهوم ممکن است در برخی موارد در مقابل مفهوم مادرانگی قرار بگیرد و همچنان مفهوم ثابتی ندارد.

محمدجواد اکبری، نامزد برگزیده رشته مستند در بخش کارکنان نظام سلامت و فارغ التحصیلان علوم پزشکی وزارت بهداشت، درباره اثر خود گفت: «حال خوب یک مزرعه» مستند زندگی یک کارآفرین است که تصمیم به کار در مزرعه پدربزرگ خود می‌گیرد و پس از ازدواج با همسرش تلاشهای خود را ادامه می‌دهد. در روند داستان با چالش‌های مختلفی روبرو می‌شود و در نهایت تلاش‌های او به ثمر می‌نشیند.

اکبری در پایان درباره حس خود به جشنواره سیمرغ گفت: در دوره‌های قبلی جشنواره سیمرغ شرکت کرده بودم و حس تعلق به این جشنواره دارم. جشنواره سیمرغ یک حرکت خوب فرهنگی و تاثیرگذار است.

مهدی احمدی، نامزد برگزیده رشته مستند در بخش کارکنان نظام سلامت و فارغ التحصیلان علوم پزشکی وزارت بهداشت، درباره اثر خود گفت: موضوع مستند «نفس» سقط جنین است و این مستند در پی آمار قابل توجه سقط جنین در کشور ساخته شده است. عوارض سقط جنین در آینده جوانی ایران تاثیرگذار است و این مستند به عوارض سقط جنین‌های خارج از چهارچوب قانون در کشور می‌پردازد.

زهره چهارباغی، نامزد برگزیده رشته مستند در بخش کارکنان نظام سلامت و فارغ التحصیلان علوم پزشکی وزارت بهداشت، درباره اثر خود گفت: در مستند «سالمندان» سوالاتی درباره جوانی جمعیت مطرح می‌شود. معضل جوانی جمعیت در ایران رو به افزایش است و فعالیت‌های فرهنگی و هنری میتواند به حل این معضلات کمک کند.

مرضیه اتوگرا، نامزد رشته مستند در ،بخش اساتید، اعضاء هیئت علمی و جامعه پزشکی وزارت بهداشت گفت: به عنوان عضوی از جامعه مامایی دغدغه‌هایی در موضوع سقط جنین داشتم که در پی اهمیت به این موضوع مستند «فریادهای خاموش» را ساختم. هدف از ساخت این مستند تأثیرگذاری بر اقشار مختلف جامعه است تا با تقویت حس مادری در زنان از سقط جنین جلوگیری کنیم. متولیان سلامت جامعه باید این فرهنگ را در زنان بوجود آورند که شی انگاری به جنین و سقط آن به دلایل مختلف فرهنگی و اقتصادی نادرست است. همچنین در این مستند به عوارض سقط جنین پرداخته شده است.

دوازدهمین جشنواره بین المللی سیمرغ، با شعار "ایران جوان بمان" با موضوع جمعیت و فرزندآوری در بخش های نمایشنامه نویسی، تحقیق و پژوهش، سرود، فیلم، ادبی، هنرهای تجسمی و برنامه های رادیویی برگزار می شود.