تاریخ : چهارشنبه 1 تير 1401
کد 455

به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صورت گرفت؛

برگزاری بیست و چهارمین دوره ازدواج دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم اظهار کرد: کانون خانواده در اسلام کانون بسیار مهمی است و دوران دانشجویی نیز زمان مناسبی برای ازدواج است؛ چراکه آشنایی دختر و پسر از یکدیگر بیشتر است و زمان بیشتری دارند و دقیق‌تر انجام می‌شود و عشق و محبت بیشتری هم میان آنها وجود دارد همچنین خانواده‌ها هم آسان‌تر می‌گیرند.

 

به گزارش مفدا تبریز، بیست و چهارمین دوره ازدواج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با حضور تعدادی از مسئولان دانشگاه و استان در روز چهارشنبه، بیست و پنجم خرداد ماه ۱۴۰۱، در تالار شهید شایان مهر دانشکده پزشکی برگزار شد. 

این مراسم با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط استاد محمدزاده و پخش سرود جمهوری اسلامی آغاز شد و در ادامه حاضران به صورت ایستاده رو به مشهدالرضا کردند و با زمزمه صلوات خاصه امام هشتم به این امام والامقام ادای احترام کردند. 

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه در این مراسم با گرامیداشت میلاد امام رضا(ع) و تبریک به زوجین مراسم، از رئیس و هیات رئیسه دانشگاه و ارگان هایی که در برگزاری این جشن، این نهاد را یاری کردند، قدردانی نمود. 

حجت الاسلام دکتر یوسف خیری در ادامه سخنانش به فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه از نظر اسلام، تشکیل خانواده یک فریضه است، اشاره کرد و گفت: از نگاه معظم له، ازدواج اگرچه شرعاً در زمره واجبات ذکر نشده، اما به قدری تحریص و ترغیب شده است که انسان می فهمد خدای متعال بر این امر اصرار دارد، آن هم به عنوان یک حادثه ماندگار و دارای تأثیر در زندگی و جامعه. به همین دلیل است که این همه بر پیوند میان زن و شوهر تحریص کرده و جدایی را مذمت نموده است.    

بهترین زمان ازدواج، دوران دانشجویی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز در این مراسم اظهار کرد: کانون خانواده در اسلام کانون بسیار مهمی است و دوران دانشجویی نیز زمان مناسبی برای ازدواج است؛ چراکه آشنایی دختر و پسر از یکدیگر بیشتر است و زمان بیشتری دارند و دقیق‌تر انجام می‌شود و عشق و محبت بیشتری هم میان آنها وجود دارد همچنین خانواده‌ها هم آسان‌تر می‌گیرند.

دکتر بهمن نقی پور با اشاره به اینکه یکی از بهترین زمان‌ها برای ازدواج، دوران دانشجویی است که افراد انگیزه و امید بیشتری دارند و برای اهداف خود از هرگونه تلاشی سرباز نمی‌زنند، ادامه داد: دوران دانشجویی، دوران آرمانگرایی است و انسان برای به‌دست آوردن بهترین‌ها تلاش می‌کند و انتخاب‌ها، حاشیه‌های جمعی کمتری دارند؛ بنابراین بهتر است ازدواج در سنین پایین‌تری نسبت به سنین بالاتر اتفاق بیافتد که تجربه شیرینی دارد و مشکلات دانشجویی را هم شیرین‌تر می‌کند.

وی افزود: با کمترین امکانات دست به دست هم دادن و پیوند جدیدی را آغاز کردن، بسیار ارزشمند است؛ چراکه در این دوره افراد امیدواری و انگیزه‌ی بیشتری دارند البته چالش‌هایی چون مشکلات مالی و پذیرش خانواده‌ها وجود دارد که از والدین و مسئولین درخواست می‌کنیم از زوجین دانشجو حمایت کنند و مشکلات آنها را سهل کنند.

دکتر نقی پور در پایان یادآور شد: باید دست به دست هم دهیم و کمک کنیم تا سنت حسنه پیامبر(ص) را ترویج دهیم که هرچه خانواده‌ها مستحکم‌تر باشند، جامعه به دور از مشکلات اخلاقی و حواشی خواهد بود.

کلید سعادت زوجین، از بین بردن خودشیفتگی است

مدرس حوزه و دانشگاه، با بیان اینکه کلید سعادت زوجین در خانواده برطرف کردن خودشیفتگی است، تاکید کرد: اینکه خود را مقدم بدانید، نهاد خانواده را متزلزل می‌کند پس به یکدیگر احترام بگذارید تا زندگی خوبی داشته باشید.

حجت‌الاسلام مجتبی نظری اظهار کرد: در متون دینی اشاره شده است که همسران تاج سر یکدیگر هستند و در قرآن کریم سه واژه ذکر شده است؛ زمانی که پسری با دختری ازدواج می‌کند، «میثاق غلیظ» می‌بندند، همچنین در متون دینی نیز منفورترین حرام، طلاق است و  واژه دوم، «جنت» است که با همسرتان در بهشت بنشینید و سومین مورد نیز کلمه «شقاق» است یعنی با یکدیگر یکی شده‌اید و اختلافی بین شما وجود ندارد.

وی افزود: قبل از ازدواج شما یک دختر بوده‌اید که پیامبر(ص) فرمود هر خانه‌ای که در آن دختری باشد، خداوند ۱۲ برکت به آن نازل می‌کند، لذا مردان باید بدانند نهاد مقدسی تشکیل داده‌اند اما گاهی پدر و مادران همسران مشکلاتی را ایجاد می‌کنند؛ همسران احترام نمی‌گذارند یا دخالت والدین بیشتر است.

حجت‌الاسلام نظری خاطرنشان کرد: خانواده تا مقدس نشود، مشکلات و بلاهای اجتماعی برطرف نمی‌شود و برخلاف برخی ادعاها، ازدواج دانشجویی را سال‌های سال ارزیابی کرده‌ام که مقدس‌ترین و پابرجاترین پیوندها، ازدواج دانشجویی است.

این استاد حوزه و دانشگاه یادآور شد: تمدن دینی ما به مادر اهمیت بیشتری می‌دهد، وقتی زنی مادر می‌شود، باید زندگی را از ابتدا شروع کند؛ چراکه زایمان چون شب قدر تمام گناهان را پاک می‌کند و زمانی هم که دو سال شیر می‌دهد، به تعداد شیری که می‌دهد، برده آزاد می‌کند.

وی گفت: تکریم همسر، تکریم خدا است که اگر حقیقتی به نام خدا در سبک زندگی ما باشد، نورانیت خاصی به آن می‌بخشد؛ قداست خانواده بر عهده زن است البته مرد هم مسئولیت دارد و باید احترام بگذارد.

نظری اظهار کرد: بعد از اینکه به زیر یک سقف رفتید، زندگی را جدی بگیرید اگر مردی با همسر خود در زیریک سقف بنشیند، به منزله‌ اعتکاف در مدینه منوره است.

وی در ادامه متذکر شد: برخی از مردها خانه را مانند خوابگاه دانشجویی می‌دانند اما باید توجه داشته باشید که زن‌ها در جوانی به وجود شما نیاز دارند چراکه اهمیت ندادن به خانواده اثرات خوبی ندارد. 

وی بیان کرد: زنی که اولین فرزند آن دختر باشد، نشانه‌ پر برکتی او است که به برکت این دختر، گناهان خانواده بخشیده شده و رفت و آمد ملائکه برچیده نمی‌شود چراکه دختر خانه را حرم می‌کند.

اگر کسی ازدواج موفقی داشته باشد، رشد او نه تنها پله پله نبوده بلکه آسانسوری خواهد بود

دانش آموخته حوزه و مدرس دانشگاه نیز در این مراسم اظهار کرد: ازدواج برخی از رشته‌های تحصیلی، تعارضات وجود دارد که ۱۰ تا ۱۱ درصد ازدواج تحصیل کرده‌ها منجر به طلاق می‌شود که تقریبا نصف آن مربوط به ازدواج‌های دانشجویی است چراکه برخی رشته‌های تحصیلی سنخیتی با رشته‌های تحصیلی دیگر ندارد. 

دکتر حسن مولادوست ادامه داد: افراد تحصیل کرده خود را همه چی‌دان می‌دانند و مشاوره پیش از ازدواج نمی روند؛ دانشجویان درس‌خوان و بچه مثبت تضاد و ناسازگاری بیشتری با بقیه دارند؛ چراکه فرصتی برای کارهای حاشیه‌ای نداشتند و همیشه درس خوانده‌اند و مهارت زندگی را یاد نگرفته‌اند.

این مشاور خانواده  افزود: افراد تحصیل کرده مشکلات خود را با کتاب و مطالب موجود در فضاهای مجازی برطرف می‌کنند؛ اما افراد تحصیل نکرده اینگونه نیستند و حتما به مشاور مراجعه می‌کنند.

مولادوست خاطرنشان کرد: دانشجویان با آی کیو و هوش هیجانی بالا که در دانشگاه سطح بالا درس خوانده‌اند، احتمالاً با ازدواج میزان موفقیت درسی آنها کاهش یابد چراکه بسیاری از افراد بعد ازدواج دیگر به دنبال آرزوهای خود نمی‌روند اما اگر کسی ازدواج موفقی داشته باشد، رشد او نه تنها پله پله نبوده بلکه آسانسوری خواهد بود.

وی یادآور شد: افرادی که درگیری عاطفی دارند، به‌عنوان نمونه مشکلات عاطفی و یا اضطراب دارند که ۷۰ درصد آی کیو را تحلیل می‌برد و سبب شکست آنها می‌شود، اگر ازدواج موفقی داشته باشند، به صورت تصاعدی رشد می‌کنند و نقطه ثقل موفقیت او می‌شود.

وی اضافه کرد: آشنایی پیش از ازدواج باید ترکیبی از ازدواج سنتی و مدرن باشد تا ریسک طلاق عاطفی کاهش یابد؛ چراکه ۴۶ درصد طلاق‌ها در کمتر از پنج سال اتفاق می‌افتد که در این آمار سخنان بسیاری نهفته است.

این مشاور خانواده در ادامه بیان کرد: دلیل مهم طلاق‌ها عدم شناخت کافی طرفین است و مولفه اول جدایی، اقتصادی نیست؛ مهم است اما تعیین کننده نیست.

وی افزود: ۲۷ درصد طلاق‌ها به علت دخالت مستقیم و غیر مستقیم خانواده‌ها رخ می‌دهد که درصد دخالت غیر مستقیم آنها بیشتر است؛ بخش زیادی از تعارضات به علت عدم شناخت عمیق نسبت به شغل و تحصیلات طرف است و فرد وارد زندگی می‌شود و می‌فهمد که طرف همانگونه که در نظر داشت، نبود، احساس بدی می‌کند.

وی متذکر شد: باید ایده‌آلیست نباشید که ازدواج امری حقیقی است و بدانید که می‌خواهید کجا قدم بگذارید؛ اگر نقطه ضعف یکدیگر را از ابتدا بدانیم، می‌توانیم زندگی کنیم اما اگر بعد از زندگی بدانیم احساس فریب خوردگی می‌کنیم و ازدواج تنها با روش سنتی و مدرن امکان‌پذیر نیست باید تلفیقی از آنها باشد.

مولادوست اظهار کرد: خانواده و دوستان مشاور خوبی نمی‌شوند چراکه روابط احساسی این اجازه را نمی‌دهد و حتما سوگیری خواهند داشت اما مشاور نباید سوگیری کند.

وی گفت: زوجین اگر تاکنون هم مشاور نرفته‌اند، در هر مقطعی که هستند باید نگذارید مسائل کوچک زندگی روی هم جمع شود که ازدواج خوب و مهم یک موضوع بوده و زندگی پایدار موضوع دیگری است.

وی بیان کرد: مشاور زندگی را چون پزشک خانواده بدانیم که اجازه نمی‌دهد برخی از مشکلات افزایش یابند اما ریسک ازدواج در دنیای امروزی بسیار  بالا است.

این مشاور خانواده یادآور شد: امروز با بحران جمعیت روبرو هستیم اما اگر در سال‌های ابتدایی زندگی متوجه شدید که تعارضات شما زیاد است و روزبه‌روز هم بیشتر می‌شود، فرزندآوری را به تاخیر بیندازید چراکه فرزندآوری محبت نمی‌آورد.

وی با بیان اینکه حتماً دوره‌ نامزدی داشته باشید و قطعا بدانید بازگشت از هر مسیری امکان پذیر است، تاکید کرد: ما تحصیلات مبنای درک فرد می دانیم اما تحصیلات سبب افزایش درک فرد نمی‌شود و شاید هم ممکن است سبب خودشیفتگی فرد شود.

بر  اساس این گزارش، اجرای موسیقی شاد ترکی آذربایجانی توسط علی کاظمیان، برگزاری مسابقه هیجان انگیز به سبک مسابقه «زوجی نو»، پخش کلیپ طنز در زمینه ازدواج و... از دیگر بخش های این برنامه بود. همچنین از زوجینی که مهریه آنها ۱۴ سکه و پایین تر بود و نیز زوجین فرزندآور در این مراسم تجلیل شد. 

از بخش های ماندگار بیست و چهارمین دوره ازدواج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، حضور زوجین در مزار شهدای گمنام دانشگاه بود که با قرائت فاتحه، نسبت به مقام شامخ آنها ادای احترام کردند و پنج کبوتر را به پرواز درآورند. 

گفتنی است به سبب شیوع پاندمی کرونا، جشن ازدواج دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز دچار وقفه شده بود و در بیست و چهارمین دوره ازدواج دانشجویی دانشگاه که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه برگزار شد، زوج هایی حضور داشتند که از زمان ازدواج و آغاز زندگی مشترکشان چند سالی گذشته بود و تعدادی از آنها با پیروی از سنت حسنه فرزندآوری، فرزنددار شده اند و با فرزندانشان در این مراسم حضور داشتند.