این کرسی با موضوع سهم من از جمعیت ایران, روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در محل تالار لک دانشکده دندان پزشکی برگزار شد. گفتنی است مدرسی این کرسی را دکتر ناصر رهبری، مدیر سلامت جمعیت و خانواده، وکارشناس مجری برنامه را دکتر مهدی پروین زاده مدیر فرهنگی دانشگاه برعهده داشتند.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، کرسی آزاد اندیشی با موضوع سهم من از جمعیت ایران، با حضور مدیران، کارکنان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تبریز روز یکشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ در محل تالار لک دانشکده دندان پزشکی برگزار شد. گفتنی است مدرسی این کرسی را دکتر ناصر رهبری، مدیر سلامت جمعیت و خانواده، و کارشناس مجری برنامه را دکترمهدی پروین زاده ، مدیر امور فرهنگی دانشگاه برعهده داشتند.
براساس این گزارش، جوانی جمعیت، فرزندآوری و بحران سالمندی از موضوعات مطروح در این کرسی می باشد.
دکتر ناصر رهبری، مدیر سلامت جمعیت و خانواده، در ابتدای کرسی با اشاره به جمعیت جهان و ایران، برآورد جمعیت کشور در سال ۱۴۰۰ را حدود ۸۴ میایون نفر اعلام کرد. سپس به موضوع جایگاه جهانی و منطقه ای جمعیت ایران پرداخت و چنین اظهار نمود:
ایران از لحاظ رتبه جمعیت در جایگاه هجدهم جهان، نهم درآسیا و سوم در منطقه ( بعد از پاکستان، مصر و ااندکی اختلاف قبل از ترکیه قرار دارد.
ساختار سنی جمعیت ایران براساس نتایج سر شماری ۱۳۹۵ از مباحثی بود که حاضرین در جمع به بحث و گفت و گو در مورد آن پرداختند.
دکتر ناصر رهبری، با اشاره به آمار شاخص امید به زندگی در بدو تولد -۱۳۹۵ چنین گفت: این آمار در کل ۷۴.۰ سال می باشد که، در مردان ۷۲.۵ سال و در زنان ۷۵.۵ سال می باشد.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده، در نهایت در خصوص میزان باروری کلی(TFR) افزود: میزان باروری جمعیت کل زنان سال 1400، 1.74 و میزان باروری زنان ایرانی سال 1400، 1065 می باشد.