در این بازدید علمی، بیست نفر از اعضای انجمن های علمی مغزو شناخت، داروسازی، سلول های بنیادی با مخاطبان دانشجویان داروسازی به همراه اساتید داروسازی و کارشناس انجمن های علمی حضور داشتند.
به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، بازدید علمی از مجموعه کارخانجات داروسازی رشت به همراه نشست علمی با اعضای انجمن علمی داروسازی، ایفسا، رشت در روزهای دوم تا پنجم خردادماه ۱۴۰۲ صورت گرفت.
براساس این گزارش، در این بازدید علمی، بیست نفر از اعضای انجمن های علمی مغزو شناخت، داروسازی، سلول های بنیادی با مخاطبان دانشجویان داروسازی به همراه اساتید داروسازی و کارشناس انجمن های علمی حضور داشتند.
گفتنی است، روز اول این رویداد با بازدید از دانشکده داروسازی علوم پزشکی رشت و ارتباط با تیم ایفسا (انجمن علمی دانشجویان داروسازی) لوکال گیلان آغاز شد. دانشکده داروسازی رشت از دانشکده های تازه تاسیس محسوب شده و کمتر از دو دهه بود که پذیرش دانشجویان را صورت میداد. به موجب این تازه تاسیسی، بررسی آزمایشگاه های مختلف این دانشکده در انواع گروه ها، نشانگر حضور دستگاه ها و تجهیزات جدید فراوانی بود. در مقایسه با آزمایشگاه های دانشکده داروسازی علوم پزشکی تبریز، دو نکته جلب توجه میکرد؛ آزمایشگاه های با تعداد کمتر، در عین حال با تجهیزات بیشتر بود. از نکات بسیار قابل توجه در گروه فارماکولوژی، تفکیک حیوان خانه، محل تشریح و آزمایشگاه ها در سه اتاق مجزا و با فاصله و با پروتکل های قرنطینه ای سفت و سخت بود که باعث رعایت بهتر و موثر تر مبحث اخلاق در آزمایشات حیوانی و باعث کاهش بایاس های مختلف مخصوصا در آزمایشات رفتار شناسی میشد. حضور دستگاه های HPLC برند PerkinElmer در آزمایشگاه تجزیه و آنالیز دستگاهی و همچنین پروب های اولتراسوند ثابت، از تجهیزات دیگری بود که باعث جلب نظر دانشجویان میگردید.
از ویژگی های بسیار زیبا و جذاب این دانشکده، حضور باغ گیاهان دارویی در چند متری دانشکده بود که گیاهان دارویی، با لیبل اختصاصی در آن باغ کشت شده و فضایی زیبا و جالب را برای گشت و گذار و مباحثه دانشجویان فراهم آورده بود. با توجه به عدم نیاز به زیر ساخت های حساس و فراوان و وجود فضای سبز در نزدیکی دانشکده داروسازی علوم پزشکی تبریز، فراهم آوردن یک باغ این چنینی با هزینه اندک قابل دستیابی بوده و از ایده های حاصل از این بازدید بود.
در دومین روز از این اردو، بازدید از کارخانه سبحان انکولوژی صورت گرفت. سبحان انکولوژی تنها شرکت داروسازی دارای تمامی خطوط تولید داروهای ضد سرطان در ایران است که قادر به تولید طیف وسیعی از اشکال داروهای ضد سرطان از جمله: ویال محلول، ویال لیوفیلیزه، قرص و کپسول با ظرافت حدود هفت میلیون قرص و کپسول و یک میلیون ویال به ازای یک شیفت کاری در سال می باشد. درطول این بازدید، ارائه توضیح از سوی کارشناسان و مدیران هر بخش از خط تولید، نشست صمیمانه گفتمان حول مباحث تجهیزات و ادوات کنترلی این کارخانه در اتاق جلسات آن صورت گرفت و به مباحثه علمی در مورد ساز و کار عملکردی آن ها پرداختند. علاوه بر این، طی جلسهای مابین دکتر جواد خلیلی فرد، هیئت علمی ناظر بر این رویداد، و همچنین رابط ارتباط با صنعت دانشکده داروسازی علوم پزشکی تبریز و مدیر عامل و مسئولین این شرکت، تفاهم هایی بر روی استفاده از ظرفیت های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در طرح های این کارخانه صورت گرفت. در ادامه این گزارش، نظرات دانشجویان حاضر در این بازدید گنجانده شده است.
آذین مشیری، دانشجوی داروسازی، گفت:« طی بازدیدی که از کارخانه داروسازی سبحان داشتیم با بخش های مختلف تولید و کنترل کیفیت دارو آشنا شدیم و نسبت به وظایف یک داروساز در کارخانه داروسازی یک دید کلی پیدا کردیم. همچنین در بازدیدی که از دانشکده داروسازی گیلان_رشت داشتیم آزمایشگاه های مختلف رو بررسی کردیم و یک سری از دستگاه هایی رو که فقط به صورت تئوری باهاشون آشنا بودیم رو از نزدیک دیدیم که بسیار مفید بود.»
در ادامه مهران فیضی، دانشجوی داروسازی چنین اظهار نمود:« طی بازدیدصورت گرفته یک نکته بسیار مهم و قابل توجه وجود داشت، آن هم نقش غیر قابل انکار وجود داروساز در کارخانه ی داروسازی بود. وجود داروساز در کارخانه های داروسازی سبب استاندارد شدن روند های تولید دارو و پیش رفتن فرایند ها تولید براساس گایدلاین ها و استاندارد های جهانی می شود. وجود داروساز باسواد در داروسازی سبحان انکولوژی حتی تحسین کارشناسان شیمی کارخانه را به همراه داشت درحالی که دربسیاری از صنایع شیمیست ها جایگزین داروساز ها در صنعت داروسازی و ارایشی شده اند اما وجود داروساز باسواد در این کارخانه داروسازی باعث درک اهمیت بالای وجود داروساز و نقش پر رنگ داروساز در روند تولید شده است. از دیداری که از دانشکده داروسازی رشت داشتیم به تفاوت های موجود در روش آموزش داروسازی و هم چنین تفاوت در امکانات و توانایی های بالقوه دانشکده ها در تربیت داروساز باسواد پی بردیم. کمک هایی که توسط انجمن های خیریه برای خرید تجهیزات ازمایشگاهی در دانشکده داروسازی رشت شده بود بسیار نکته ی جالبی بود تجهیزات بسیار نو و متنوعی توسط سازمان های خیریه حوضه سلامت برای دانشکده خریداری شده بود . پیشنهاد می شود این همکاری هم می تواند در تبریز با سازمان های مردم نهاد جهت افزایش امکانات دانشکده با توجه به محدودیت های بودجه انجام شود و به افزایش هرچه بیشتر سطح اموزشی در دانشکده کمک کند.»
در نهایت امیرمحمد شرفی، دبیر انجمن و کمیته تحقیقات و فناوری گفت:« بازدید های این چنینی، میتواند روح تازه ای را به کالبد ارتباط با صنعت دانشگاهها، که از جنبه های بسیار مورد تاکید و راهبرد های اساسی کشوری میباشد بدمد. از تفاوت های فعالیت های صنعتی و خارج آن، فراهم بودن امکان پیشرفت های تجاری و درآمدی سریعتر در کنار ریسک های بیشتر در شغل هایی از جمله افتتاح داروخانه میباشد. اما صنعت داروسازی، مستلزم صبر برای پیشرفت های شغلی گام به گام اما پیوسته میباشد که میتواند زمینه ساز امنیت شغلی بهتر، در کنار بهرهگیری از پتانسیل های کامل داروسازان باشد