تاریخ : جمعه 9 تير 1402
کد 911

گذری بر نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی؛

تعدادی از دبیران انجمن های علمی تبریز در نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی حضور داشتند

نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی در جزیره کیش از تاریخ ۲۷ الی ۲۹ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ به همراه کارگاه های علمی برگزارشد. به طور جزئی تر، ۱۹ کارگاه ۲ ساعته در انواع موضوعات از علوم داده، مدیریت و یادگیری با هوش مصنوعی در حوزه سلامت تا اکتشاف عوامل دارویی در سلامت در این کارگاه ها ارائه گردید.

 

 

تعدادی از دبیران انجمن های علمی تبریز در نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی حضور داشتند

 

به گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی در جزیره کیش از تاریخ ۲۷ الی ۲۹ ام اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ به همراه کارگاه های علمی برگزارشد. به طور جزئی تر، ۱۹ کارگاه ۲ ساعته در انواع موضوعات از علوم داده، مدیریت و یادگیری با هوش مصنوعی در حوزه سلامت تا اکتشاف عوامل دارویی در سلامت در این کارگاه ها ارائه گردید.

تعدادی از دبیران انجمن های علمی تبریز در نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی حضور داشتند

در این گزارش، گذری خواهیم داشت بر کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی از زبان تیم اعزامی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تبریز که شامل ۵ تن از دبیران انجمن های علمی دانشجویی که زیر نظر مدیریت فرهنگی دانشجویی این دانشگاه می‌باشند.

گفتنی است، غرفه های دانشگاه‌ها مخصوصا غرفه ویژه دانشگاه علوم پزشکی هوشمند در فضای بیرونی سالن ها خودنمایی می کرد و محفل مناسبی را برای ایجاد ارتباط و آشنایی با استارتاپ های متنوع مستقر در دانشگاه ها و دیگر شرکت ها و طرح های فناورانه را فراهم کرده بود. انتقال تجربیات و آشنایی و استفاده از تکنولوژی های آزمایشی موجود در غرفه ها زمینه ساز ایجاد تفاهم‌نامه ها و شکل گیری همکاری‌های متنوع در این کنگره بود.

امیرمحمد شرفی، دبیر انجمن علمی دانشجویی سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی و دبیرکل کمیته تحقیقات و فناوری دانشجویی، گفت:« هوش مصنوعی در ایران، و حتی در دانشگاه علوم پزشکی تبریز، حوزه‌ای است که توجه به طور ویژه در حجم وسیعی را به خود معطوف کرده است. جدای از هرگونه قضاوت و تصمیم‌گیری در رابطه با این تکنولوژی، جای خالی برگزاری نشست های هم اندیشی در حوزه هوش مصنوعی،‌ در گام اول در بین مسئولین جهت تصمیم گیری در رابطه با نحوه تبیین این تکنولوژی در دانشگاه و سپس تامین زیرساخت های مورد نیاز، در قالب امضای تفاهم نامه های همکاری ارائه خدمات و یا خرید دسترسی به پایگاه های داده و سیستم های مورد نیاز و در گام دوم ارائه گزارشات تصمیم گیری ها به دانشجویان، و برگزاری دوره‌ها و نشست های حوزه هوش مصنوعی احساس می‌گردد. به طور کلی، با تعیین سوگیری مناسب و تامین زیرساخت ها، حوزه هوش مصنوعی می‌تواند افق روشنی در حوزه تحقیقات و فناوری در دانشگاه ها داشته باشد. بازدید این کنگره باعث نیازسنجی مناسبی از قشر مرتبط و فعال در عرصه گردید و ایده هایی جدید را جهت انتقال در قالب دوره ها و نشست ها فراهم آورد. امیدواریم با اجرا و برگزاری برنامه های مختلف برای اساتید و دانشجویان،‌ با حمایت های بی دریغ معاونت فرهنگی دانشجویی، مدیریت فرهنگی دانشگاه و معاونت تحقیقات و فناوری،گامی در زمینه پیشرفت تحقیقات و پژوهش در این حوزه برداریم.»

مسعود خلیفه زاده، دبیر انجمن علمی هوش مصنوعی در علوم پزشکی (AIMS) دانشگاه:« علی رغم پیدایش هوش مصنوعی از بیش از ۵۰ سال قبل، گسترش آن با پیشرفت چشمگیر توان پردازشی سخت افزار های نسل جدید صورت گرفته است. کاربرد هوش مصنوعی و استفاده از آن برای بهبود عملکرد ابزارهای مختلف و حتی پرسنل انسانی در یک دهه اخیر شتاب بیشتری یافته است. حوزه علوم پزشکی نیز از تغییر پارادایم علمی و ادغام رشته های تخصصی مختلف دانش بشری بی نصیب نمانده و هوش مصنوعی در علوم پزشکی یکی از ابرروند های حال حاضر می باشد.

برگزاری اولین کنگره هوش مصنوعی در علوم پزشکی توسط وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی هوشمند نشان از وجود اراده اجرایی در سطح کلان تصمیم گیری کشور برای سرمایه گذاری در این زمینه است. نقشه راه ارائه شده در این کنگره برای محققین و اساتید برتر کشور باید برای برنامه ریزی و حرکت دانشگاه های کشور مورد توجه قرار گیرد.

به زودی هوش مصنوعی در سطحی زندگی حرفه‌ای پرسنل بهداشتی درمانی را تحت تاثیر قرار می دهد که توانایی بکارگیری آن به مهارت الزامی تبدیل خواهد شد. انجمن علمی هوش مصنوعی در علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با بهره گیری از تجارب بدست آمده کنگره اخیر و همت شورای مرکزی توانمند خود با کمک اساتید برجسته دانشگاه، در دو محور افزایش توانمندی دانشجویان برای استفاده از هوش مصنوعی و ارتقای مهارت پژوهشگران علاقمند به این حیطه برنامه های متنوعی را برگزار میکند. بدیهی است حمایت های معاونت فرهنگی و دانشجویی و معاونت پژوهشی دانشگاه در این مسیر راهگشا خواهد بود».

محمدجواد اسدی، دبیر انجمن علمی دانشجویی مهندسی بهداشت محیط:« امروزه در کشورمان شاهد استفاده از هوش مصنوعی در عرصه‌های علمی مختلف هستیم که هم اکنون می‌توان ردپای جدیدی از این موضوع را در مسائل بهداشتی و درمانی کشور دید. لذا شاهد آن هستیم که با توسعه دانش فردی و گروهی در این زمینه فرصت‌های بسیار زیادی برای پیشبرد اهداف علمی و آموزشی و پژوهشی در کشور وجود دارد. به طور مثال شاید بتوان گفت دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی یکی از گروه‌هایی هستند که دیدشان به هوش مصنوعی و آینده آن روشن شده است اما باید این را هم دانست که با توجه به انقلاب صنعتی پنجم و خطراتی که هوش مصنوعی اگر مورد کنترل قرار نگیرد ایجاد خواهد کرد غافل نشویم و به درستی بتوانیم از هوش مصنوعی در احقاق اهداف توسعه علمی کشور برداریم. شاید سوالی پیش بیاد که بگویید هوش مصنوعی آیا قرار است برتر از انسان شود یا خیر؟! اما هنوز نمی‌توان به این سوال پاسخ قطعی داد چون هنوز خیلی مطالب مبهم و قابل بحث در این زمینه وجود دارد».

تعدادی از دبیران انجمن های علمی تبریز در نخستین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی در علوم پزشکی حضور داشتند